H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες και στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να διατηρήσετε μια καθαρή και οργανωμένη κουζίνα που είναι ευχάριστη στη χρήση.
Όταν κάποιος στο σπίτι σας αρρωστήσει με κρύωμα ή γρίπη, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι: Πώς μπορώ να αποτρέψω τους υπόλοιπους από το να αρρωστήσουν;
Παρατηρώντας τις ετικέτες τροφίμων, όλοι έχουμε προσέξει κάποιους κωδικούς που ξεκινούν με το γράμμα Ε. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί; Πρέπει να μας ανησυχούν;
Το παντζάρι, με το πλούσιο χρώμα και τη γήινη γεύση του, είναι όχι μόνο οπτικά ελκυστικό αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.
Στην αναζήτηση για καλή υγεία, η προσοχή συχνά εστιάζεται στο τι τρώμε. Ωστόσο, η ΄ώρα των γευμάτων και των σνακ μας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με τις διατροφικές επιλογές μας.
Το χαρούπι, είναι ένα αξιοσημείωτο αλλά συχνά παραμελημένο διαμάντι της ελληνικής κουζίνας. Αυτοί οι γλυκοί, θρεπτικοί λοβοί προέρχονται από το δέντρο χαρουπιά, το οποίο ανθίζει στο μεσογειακό κλίμα, ιδιαίτερα στην Κύπρο και την Ελλάδα, όπου καλλιεργείται εδώ και αιώνες.
Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και ευημερία, αλλά γνωρίζατε ότι η καθαριότητα της κρεβατοκάμαράς σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας;
Ο σωστός καθαρισμός των ποτηριών κρασιού είναι σημαντικός για να διατηρήσετε τη διαφάνεια και να αποτρέψετε τυχόν υπολείμματα οσμών ή γεύσεων. Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι για τον καθαρισμό των ποτηριών κρασιού:
Η πρωτεΐνη, το λίπος και οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σώμα μας. Η πρωτεΐνη χτίζει και συντηρεί τους μύες και τα οστά, το λίπος βοηθά στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών A, D, E και K και οι υδατάνθρακες ενεργοποιούν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.