Οι ανησυχίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους είναι συχνές και αυτό τους οδηγεί στο να αναζητήσουν βοήθεια από έναν διαιτολόγο. Όμως, είναι αυτή η κίνηση πάντα απαραίτητη;
Η κατανάλωση λαχανικών είναι θεμελιώδης για μια υγιεινή διατροφή, καθώς παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Το λάδι απο τα φαγητά που αποθηκεύουμε σε πλαστικά ή γυάλινα σκεύη, μπορεί να αφήσουν ένα επίμονο πρόβλημα πίσω τους. Αυτό συνβαίνει και απο τα φαγητά που έρχονται με delivery ή takeaway στο σπίτι και θέλουμε να ανακυκλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα πλαστικά αυτά containers.
Με μια ιστορία που εκτείνεται σε πάνω από 600 χρόνια, το ικεμπάνα παραμένει μια πολύτιμη παράδοση στην Ιαπωνία, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά ως τρόπος σύνδεσης με τη φύση και έκφρασης της δημιουργικότητας.
Η γύρη των μελισσών είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά πολύτιμο διατροφικό συστατικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα.
Οι Δανοί έχουν αναπτύξει μια μοναδική προσέγγιση στο φωτισμό των σπιτιών τους, επιλέγοντας προσεκτικά τα φωτιστικά και τοποθετώντας τα με στρατηγική για να δημιουργήσουν χαλαρωτικές ατμόσφαιρες.
Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (20-24%) και περιέχει αρκετό νερό (70-76%), γεγονός που το καθιστά ευαίσθητο και επιρρεπές σε αλλοίωση κατά την αποθήκευση. Η ψύξη αποτελεί μια συνηθισμένη μέθοδο συντήρησης του κρέατος πουλερικών.