H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Οι ανησυχίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους είναι συχνές και αυτό τους οδηγεί στο να αναζητήσουν βοήθεια από έναν διαιτολόγο. Όμως, είναι αυτή η κίνηση πάντα απαραίτητη;
Οι κάτοικοι των λεγόμενων Μπλε Ζωνών, περιοχών όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι του κόσμου, φαίνεται να διαθέτουν ορισμένα «μυστικά» στη διατροφή τους που τους προσθέτουν χρόνια.
Η κατανάλωση λαχανικών είναι θεμελιώδης για μια υγιεινή διατροφή, καθώς παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Η γύρη των μελισσών είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά πολύτιμο διατροφικό συστατικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα.