H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Στην αναζήτηση για καλή υγεία, η προσοχή συχνά εστιάζεται στο τι τρώμε. Ωστόσο, η ΄ώρα των γευμάτων και των σνακ μας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με τις διατροφικές επιλογές μας.
Το χαρούπι, είναι ένα αξιοσημείωτο αλλά συχνά παραμελημένο διαμάντι της ελληνικής κουζίνας. Αυτοί οι γλυκοί, θρεπτικοί λοβοί προέρχονται από το δέντρο χαρουπιά, το οποίο ανθίζει στο μεσογειακό κλίμα, ιδιαίτερα στην Κύπρο και την Ελλάδα, όπου καλλιεργείται εδώ και αιώνες.
Η πρωτεΐνη, το λίπος και οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σώμα μας. Η πρωτεΐνη χτίζει και συντηρεί τους μύες και τα οστά, το λίπος βοηθά στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών A, D, E και K και οι υδατάνθρακες ενεργοποιούν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.
Οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία της ζωής. Στο σώμα, οι πρωτεΐνες διασπώνται σε μικρά μόρια, που ονομάζονται αμινοξέα, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη και την επισκευή των κυττάρων.