Το μαγνήσιο είναι σημαντικό μέταλλο ειδικά καθώς μεγαλώνετε, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της εμμηνόπαυσης. Καλές πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, το μπρόκολο και τα κάσιους.
Το κόκκινο κρέας, όπως το βοδινό, το αρνί και το χοιρινό, είναι πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνη, σίδηρος, ψευδάργυρος και βιταμίνες του συγκροτήματος B.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association,η κατανάλωση ψαριού δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.
Αυτές οι χημικές ενώσεις δεν διασπώνται στο περιβάλλον, και προκαλούν ανησυχίες για τις συνέπειες της συσσώρευσής τους τόσο στα οικοσυστήματα, όσο και στο πόσιμο νερό και στο ανθρώπινο σώμα.