H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Οι κάτοικοι των λεγόμενων Μπλε Ζωνών, περιοχών όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι του κόσμου, φαίνεται να διαθέτουν ορισμένα «μυστικά» στη διατροφή τους που τους προσθέτουν χρόνια.
Η κατανάλωση λαχανικών είναι θεμελιώδης για μια υγιεινή διατροφή, καθώς παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Το λάδι απο τα φαγητά που αποθηκεύουμε σε πλαστικά ή γυάλινα σκεύη, μπορεί να αφήσουν ένα επίμονο πρόβλημα πίσω τους. Αυτό συνβαίνει και απο τα φαγητά που έρχονται με delivery ή takeaway στο σπίτι και θέλουμε να ανακυκλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα πλαστικά αυτά containers.
Με μια ιστορία που εκτείνεται σε πάνω από 600 χρόνια, το ικεμπάνα παραμένει μια πολύτιμη παράδοση στην Ιαπωνία, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά ως τρόπος σύνδεσης με τη φύση και έκφρασης της δημιουργικότητας.
Η γύρη των μελισσών είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά πολύτιμο διατροφικό συστατικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα.