Οι ανησυχίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους είναι συχνές και αυτό τους οδηγεί στο να αναζητήσουν βοήθεια από έναν διαιτολόγο. Όμως, είναι αυτή η κίνηση πάντα απαραίτητη;
Τα τελευταία χρόνια λόγω της επιθυμίας για φρέσκα,βιολογικά προϊόντα αλλά και λόγω των θεραπευτικών οφελών της φροντίδας των φυτών, η τάση της καλλιέργειας κήπων στο σπίτι έχει ανθίσει.
Όταν πρόκειται για φρούτα, πολλοί τα θεωρούν υγιεινές επιλογές γεμάτες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης—είτε λόγω διαβήτη, είτε για διαχείριση βάρους, είτε απλώς από επιθυμία να τρώνε πιο υγιεινά—είναι σημαντικό να γνωρίζουν ποια φρούτα είναι χαμηλότερα σε ζάχαρη.
Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες και στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να διατηρήσετε μια καθαρή και οργανωμένη κουζίνα που είναι ευχάριστη στη χρήση.
Όταν κάποιος στο σπίτι σας αρρωστήσει με κρύωμα ή γρίπη, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι: Πώς μπορώ να αποτρέψω τους υπόλοιπους από το να αρρωστήσουν;
Παρατηρώντας τις ετικέτες τροφίμων, όλοι έχουμε προσέξει κάποιους κωδικούς που ξεκινούν με το γράμμα Ε. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί; Πρέπει να μας ανησυχούν;
H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.
Το παντζάρι, με το πλούσιο χρώμα και τη γήινη γεύση του, είναι όχι μόνο οπτικά ελκυστικό αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.
Στην αναζήτηση για καλή υγεία, η προσοχή συχνά εστιάζεται στο τι τρώμε. Ωστόσο, η ΄ώρα των γευμάτων και των σνακ μας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με τις διατροφικές επιλογές μας.
Το χαρούπι, είναι ένα αξιοσημείωτο αλλά συχνά παραμελημένο διαμάντι της ελληνικής κουζίνας. Αυτοί οι γλυκοί, θρεπτικοί λοβοί προέρχονται από το δέντρο χαρουπιά, το οποίο ανθίζει στο μεσογειακό κλίμα, ιδιαίτερα στην Κύπρο και την Ελλάδα, όπου καλλιεργείται εδώ και αιώνες.