Σκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σόγια
Συνταγές

Η συνταγή για σκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σόγια, της Χριστιάνας Μαραγκού.
Αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο μαγειρεύονται με μέλι και σόγια στο τηγάνι δημιουργώντας ένα οικογενειακό πιάτο γεμάτο γλυκές και αλμυρές γεύσεις.
Υλικά:
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
• 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Για τη σάλτσα:
• ½ φλιτζάνι σόγια
• ½ φλιτζάνι μέλι
• 1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύψτε ομοιόμορφα τα μπουτάκια κοτόπουλου με τη μαρινάδα.
2. Ζεστάνετε ένα σκεύος, σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα μαριναρισμένα μπουτάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
3. Μετά το τηγάνισμα, προσθέστε τη σόγια, το μέλι και το νερό στο σκεύος μαζί με το κοτόπουλο.
4. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.